Over ons

Luttjeboer BV is een veelzijdige & flexibele technische dienstverlener op het gebied van werktuigbouwkundige werken. Hierbij beheerst Luttjeboer BV het complete traject van ontwerp tot engineering tot en met realisatie, onderhoud en beheer.

Voor een kleine greep uit onze succesvolle projecten, kunt u terecht bij Projecten.

Geschiedenis

In 1934 besloot Berend Luttjeboer zijn woonplaats  Slochteren te verlaten om een smederij aan de Ommelanderwijk in Veendam over te nemen.

Naast het beslaan van paarden, het leggen van hoepels om houten wagenwielen en andere smeedwerken werd er op de bakfiets ook onderhoud gepleegd aan de bruggen en sluizen die het dorp Ommelanderwijk rijk was.

Op het dorp zat veel industrie en zo werden er onder andere voor de naburige  stoomketelfabriek tanks gebouwd en voor een groot houtwaren fabriek onderdelen voor schoolmeubelen en gym- toestelen. Ook bleef de onderhoud van bruggen en sluizen een vast onderdeel van de werkzaamheden en breidde deze zich ook uit tot het bouwen van nieuwe bruggen.

Naast de werkzaamheden voor de waterbouw werden ook vele bouwkundige aannemers klant er werden vele kleine staalwerken, trappen, hekweken enz voor de bouwsector gemaakt.

Door steeds meer ervaring te hebben met bruggen en sluizen werd deze waterbouw kant steeds verder uitgebreid.

Naast de bruggen en sluizen kwamen kleine stuwkleppen in opdracht. Van de kleine kleppen was het maar de grote stuwkleppen en van hieruit was er ook snel de link naar  een oppervlaktegemaal. De oppervlakte gemalen werden uitgebreid naar rioolgemalen en vandaar uit is de stap naar de grote waterzuiveringsprojecten weer ontstaan.

Opleiding / Erkend Leerbedrijf

Luttjeboer BV is een erkend Leerbedrijf dat er opgericht is om potentiele vakmensen de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen tot een zelfstandig werkend vakman. Met ondersteuning van Kenteq als kennis- en adviescentrum voor technische vakmanschap werken wij samen met het regionaal onderwijs.

Jonge belangstellende mensen hebben bij ons de mogelijkheid om voor een korte periode meen te lopen om te zien hoe het vak in de praktijk wordt uitgeoefend en voor de goed gemotiveerde jongeren zijn er BOL of BBL mogelijkheden.

Kwaliteit

Kwaliteit heeft een moeilijk meetbare inhoud, de kwaliteit van een product en/of dienst is sterk afhankelijk van de verwachtingen van de opdrachtgever/gebruiker.
Luttjeboer BV bepaalt in overleg met de opdrachtgever of op aanwijzing van de opdrachtgever waar een project aan moet voldoen. Zo krijgt iedere opdrachtgever een juiste balans van prijs en kwaliteit.

Om de gewenste kwaliteiten te bewerkstelligen, heeft Luttjeboer BV het ISO-9001 systeem in werking gesteld om de gewenste kwaliteit te waarborgen.

 

Veiligheid

Daar Luttjeboer BV de veiligheid en de gezondheid van zijn werknemers, onderaannemers en opdrachtgevers hoog in het vaandel heeft, is ervoor gekozen dit ook naar buiten toe uit te dragen en te bekrachtigen met een VCA** certificaat.
Wij zijn een van de weinige, zo niet het enige bedrijf in Nederland die al zijn werknemers middels een vaccinatieprogramma heeft beschermd tegen infectieziektes waaraan een ieder die werkzaam is op waterzuiveringen & rioolgemalen wordt blootgesteld.

Milieu / Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Luttjeboer BV heeft een maatschappelijke verantwoordelijkheid ten aanzien van zijn directe en indirecte omgeving.
Wij zijn een sociaal ingestelde werkgever met de focus op continuïteit, veiligheid, duurzaamheid en normbesef. Door deze zaken hoog in het vaandel te hebben staat  Luttjeboer BV garant  voor een juiste omgang met het milieu, voor een goed werkgeverschap en als een financieel sterke partner voor zijn opdrachtgevers en leveranciers.