Terug naar: Stuwen / Inlaten

Hoogwatergeul Veessen - Wapenveld

Opdrachtgever: Van Hattum en Blankevoort bv
Project omvang ca:
Uitvoering: 2015/2016

Als onderdeel van het project “Ruimte voor de rivier” wordt er een waterbergingsgebied ingericht tussen de plaatsen Veessen en Wapenveld. Luttjeboer BV voert voor dit grootschalige project de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit.


De aanleg van de hoogwatergeul tussen Veessen en Wapenveld, bestaat uit de aanleg van 2 dijken en een 800 meter lange betonbrug, met 60 stuwkleppen van 12 meter lang, als inlaat. Bij zeer hoge waterstand van de rivier de IJssel worden de stuwkleppen in een tijdsbestek van 12 uur geopend, waardoor het waterpeil bij Deventer met maar liefst 73 centimeter zakt. Met behulp van een sluis en een gemaal kan het water weer uit het gebied onttrokken worden.

Luttjeboer BV voert in opdracht van Van Hattem en Blankevoort op basis van UAV-GC het ontwerpen, produceren, leveren en monteren van de gehele werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden uit. Door intensieve samenwerking wordt het gehele inlaatwerk gerealiseerd door middel van System-Engineering en wordt er een uitwateringsluis en 3 gemalen gebouwd. Het project wordt in 2017 opgeleverd.

Wilt u meer informatie over de hoogwatergeul? Kijk op www.ijsselweide.com of neem contact met ons op!

 

Foto's