Terug naar: Zuiveringen

Vervangen rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Uithuizermeeden

Opdrachtgever: GMB
Project omvang ca:
Uitvoering: 2015

In opdracht van het waterschap Noorderzijlvest is de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Uithuizen vervangen door een rioolgemaal dat het water transporteert naar de RWZI Uithuizermeeden. Hierbij hebben wij de RWZI van Uithuizermeeden zowel hydraulisch als biologisch aangepast


De RWZI van Uithuizermeeden is zowel hydraulisch als biologisch volledig aangepast en uitgebreid, volgens de huidige lozingseisen. Hierbij is gekozen voor een nieuw proces waarbij een groot deel van het primaire slib afgevangen wordt door middel van fijnzeven. Het grote voordeel van fijnzeven is dat hiermee ook reststoffen zoals cellulose verwijderd kunnen worden. Daarnaast zijn er bij de RWZI nieuwe retourslibgemalen, een nieuwe nabezinktank, een nieuwe roostergoedverwijdering en nieuwe lavafilters en geplaatst.

Het totale werk is door middel van aanbesteding gegund aan GMB Civiel BV. Zij hebben een projectteam samengesteld dat de volledige installatie heeft ontworpen en gebouwd. Luttjeboer BV heeft hierin het complete traject van engineering tot de realisatie van de werktuigbouwkundige werken uitgevoerd. Wij hebben alle werktuigbouwkundige onderdelen zoals harkroosters, waspersen, pompen, heetwaterboilers, een ruimerbrug, lavafilters, het leidingwerk en appendages geleverd. Tevens komt het ontwerp, de fabricage en montage van de staalconstructies, bordessen, trappen, RVS-goten en aluminium afdekkingen van het nieuwe ontvangstgebouw van onze hand.

Benieuwd welke werkzaamheden wij voor u kunnen uitvoeren? Neem contact met ons op!